Domov  ◄ Nedeljska kosila |  Zaključene družbe ►

Domače specialitete

V naši gostilni na kmetiji ohranjamo tradicionalne kmečke jedi. Po družinskih recepturah za vas pripravljamo tipične slovenjegoriške specialitete. V stalni ponudbi so:

  • Domači narezki in domač kruh (meso iz tunke, domače klobase in zaseka, domači sirni namazi s svežimi zelišči, domača sveža ali vložena zelenjava)
  • Gibanice - sirove, orehove, ...
  • Ocvirkovka
  • Raznovrstna vina iz domačega vinograda

 

Po predhodnem naročilu pripravimo tudi tople domače jedi:

  • Bograč
  • Gobova juha z ajdovimi žganci
  • Kislo zelje s pečenico ali domačo klobaso
  • Domače koline (sezonsko)
  • Piščančja ali telečja obara…

 

Stalna ponudba

Za vse, ki imate raje klasične in moderne jedi, nudimo hrano A la carte. Nekaterim klasičnim slovenskim jedem smo dodali kanček modernega pridiha, poskrbimo pa tudi za vse ljubitelje dunajskih zrezkov in morske hrane.

 

Glavno z našega jedilnika:

  • zrezki iz piščančjega, puranjega, govejega in svinjskega mesa, pripravljeni na različne načine;
  • najrazličnejše priloge - riž, krompir na več načinov, njoki, domači "špecli" (orig. Spätzle), štruklji, ajdova kaša, zelenjava z žara ali kuhana, različni svaljki, domači kroketi
  • lignje, ribe iz žara

 

Od domačih posebnosti najbolj priporočamo:

  • Zrezek Kaučič: svinjski zrezek na dunajski način, obložen z domačim mesom iz tunke, sirom in gobicami s prilogo po izbiri
  • Kmečki zrezek: svinjski zrezek na dunajski način, polnjen z domačim mesom iz tunke in kislo kumarico

 

Za vegetarijance:

  • žar sir na posteljici bučke ( sezonsko)
  • zelenjavna omleta
  • domači štruklji - skutini
  • ocvrt sir
  • ribje jedi

 

V času kosila za otroke posebej poskrbimo s ponudbo otroških menijev. Nudimo jim to, kar imajo najraje:

  • juha, puranji zrezek v naravni omaki s pomfrijem in solato ter dnevno sladico;
  • juha, dunajski zrezek s pomfrijem in solato ter dnevno sladico;
  • Juha, ocvrti piščančji medaljoni s pomfrijem in solato ter dnevno sladico.

 

Seveda pa med tednom nudimo tudi malice (10.00 - 13.00) in kosila (12.00 - 15.00).

 Dodaj sezonsko ponudbo, opiši vso leto po letnih časih ali kakor pač ustreza - Naj bo jasno, kdaj je možno jesti koline in kdaj čemaževe njoke!

Opiši sladice, kanapeje