Domov | ◄ Nedeljska kosila | Zaključene družbe ► |
Domače specialitete
V naši gostilni na kmetiji ohranjamo tradicionalne kmečke jedi. Po družinskih recepturah za vas pripravljamo tipične slovenjegoriške specialitete. V stalni ponudbi so:
- Domači narezki in domač kruh (meso iz tunke, domače klobase in zaseka, domači sirni namazi s svežimi zelišči, domača sveža ali vložena zelenjava)
- Gibanice - sirove, orehove, ...
- Ocvirkovka
- Raznovrstna vina iz domačega vinograda
Po predhodnem naročilu pripravimo tudi tople domače jedi:
- Bograč
- Gobova juha z ajdovimi žganci
- Kislo zelje s pečenico ali domačo klobaso
- Domače koline (sezonsko)
- Piščančja ali telečja obara…
Stalna ponudba
Za vse, ki imate raje klasične in moderne jedi, nudimo hrano A la carte. Nekaterim klasičnim slovenskim jedem smo dodali kanček modernega pridiha, poskrbimo pa tudi za vse ljubitelje dunajskih zrezkov in morske hrane.
Glavno z našega jedilnika:
- zrezki iz piščančjega, puranjega, govejega in svinjskega mesa, pripravljeni na različne načine;
- najrazličnejše priloge - riž, krompir na več načinov, njoki, domači "špecli" (orig. Spätzle), štruklji, ajdova kaša, zelenjava z žara ali kuhana, različni svaljki, domači kroketi
- lignje, ribe iz žara
Od domačih posebnosti najbolj priporočamo:
- Zrezek Kaučič: svinjski zrezek na dunajski način, obložen z domačim mesom iz tunke, sirom in gobicami s prilogo po izbiri
- Kmečki zrezek: svinjski zrezek na dunajski način, polnjen z domačim mesom iz tunke in kislo kumarico
Za vegetarijance:
- žar sir na posteljici bučke ( sezonsko)
- zelenjavna omleta
- domači štruklji - skutini
- ocvrt sir
- ribje jedi
V času kosila za otroke posebej poskrbimo s ponudbo otroških menijev. Nudimo jim to, kar imajo najraje:
- juha, puranji zrezek v naravni omaki s pomfrijem in solato ter dnevno sladico;
- juha, dunajski zrezek s pomfrijem in solato ter dnevno sladico;
- Juha, ocvrti piščančji medaljoni s pomfrijem in solato ter dnevno sladico.
Seveda pa med tednom nudimo tudi malice (10.00 - 13.00) in kosila (12.00 - 15.00).
Dodaj sezonsko ponudbo, opiši vso leto po letnih časih ali kakor pač ustreza - Naj bo jasno, kdaj je možno jesti koline in kdaj čemaževe njoke!
Opiši sladice, kanapeje




















