Domov  ◄ Vtisi |

O nas

Otrokom prijazno družinsko podjetje

zgodba od kmečkega turizma da danes

Smo majhno družinsko podjetje, ki svojim gostom nudi domačo hrano in vzdušje ter mirno, otrokom primerno okolje. Nahajamo se na hribu ne daleč od magistralne ceste Lenart – Gornja Radgona. 

 

Iz naše ponudbe gostje najbolj pohvalijo domače narezke in domačo vinsko kapljico. Vsi suhomesni izdelki na narezkih so izdelani iz živali, vzrejenih na naši kmetiji. K narezku spada domač kruh iz lokalno pridelanih žit. Poleg vam ponudimo še dobro belo ali rdeče vino iz domačega vinograda, za katerega glavni vinogradnik ata Janez redno dobiva priznanja. Zelo radi pa gostje k nam hodijo tudi na nedeljska kosila. Še več o naši ponudbi hrane si lahko preberete v rubriki Domače specialitete.

 

Domače vzdušje v mirnem okolju na našo kmetijo privablja veliko družin. Kmetija je oddaljena od glavne ceste in predstavlja idealno okolje za družine z otroki, ki se lahko v miru igrajo na igralih in se pobližje seznanijo s številnimi domačimi živalmi: oslički, konji, psmi, prašički in podobno. Če bi radi kmetijo pobližje spoznali, vas vabimo, da nas obiščete ali pa pri nas preživite kak vikend stran od mestnega hrupa. Kmetija predstavlja izhodišče za številne aktivnosti (pohodništvo, kolesarjenje, jahanje…) in izlete v bližnjo okolico s številnimi znamenitostmi (Sv. Trojica, Negovsko jezero…) kot tudi kopališči (Radenci, Moravci, Banovci…).

 

Poleg okusne domače hrane je tudi oddaljenost od glavne ceste eden izmed razlogov, da privabjamo šrevilne zaključene skupine gostov.  Odvijajo se različna družinska praznovanja, praznovanja krstov, obhajil, birm, poročna slavja in ostala praznovanja in obletnice.

  

Za dobro počutje gostov na kmetiji radi poskrbimo vsi člani družine. Gospodar Janez oziroma po domače Janko skrbi za delo na kmetiji in v vinogradu, da lahko gostom ponudi dobro vinsko kapljico. Če se le da, najraje prvi vzpostavi stik z gosti, se z njimi pošali in pomaga, da bi se počutili čim bolj sproščeno in domače. Žena Olga poskrbi za vse dobrote, ki pridejo iz kuhinje in rada svetuje pri izbiri jedilnika za kakšno praznovanje. Sin Damjan s Tanjo in hčerka Simona pomagajo pri postrežbi gostov in ostalih aktivnostih na kmetiji. Z velikim veseljem priskoči na pomoč tudi vnuk Aleks, mali Eva in Zoja pa vam bosta predstavili živali na kmetiji.

 

Ideja o gostilni oziroma o kmečkem turizmu se je porodila pri gospodarju Janezu pred približno 25 leti. Ker  ga je vedno veselilo delo z  ljudmi, se je odločil, da bosta skupaj s ženo ustvarila kmečki turizem. Leta 1991 je tako začela obratovati turistična kmetija Kaučič, ki je obratovala samo med vikendi. Zaradi velikega obiska gostov smo objekt pred razširili in se preimenovali v Gostilno na kmetiji Kaučič.

 

Gostilna na kmetiji Kaučič z nastanitvijo,

Olga Kaučič s.p.

Trstenik 21

2234 Benedikt

 

Telefon: 02 703 60 23

E- mail: gos.kaucic@gmail.com

 

ID za DDV: SI 83153381

Matičnašt.: 5118963000

Kdaj in kje je bil poslovni subjekt registriran